Friday, September 15, 2017

Daging Black Pepper

Selamat Hari Malaysia uolls 😍.

Harini tak nak masak banyak-banyak. Habiskan balance daging korban haritu jer.
Daging masak black pepper in da house yaw πŸ’ƒ.

Cara Kak SS mudah jer.

🍭 Daging potong nipis

🍭  Bawang besar, bawang putih, halia { nak cepat blender jer semua }

🍭  Lada hitam & Lada putih { blender jugak .. Senang πŸ˜€}

🍭  Kicap

🍭  Sos tiram { ikut suka hati memasing }

Tumis bawang dan halia. Dah naik bau, masukkan lada hitam dan lada putih. Letak air sikit.

Dah didih , boleh lah masukkan daging. Masukkan kicap dan perasa. Masukkan sedikit sos tiram.

Biarkan kuah jadi pekat sikit. Taraaaaaaaaaa !

Selamat mencuba 😍.

#KakSS
#MenuLunch

2 comments: