Selamat Hari Malaysia uolls π.
Harini tak nak masak banyak-banyak. Habiskan balance daging korban haritu jer.
Daging masak black pepper in da house yaw π.
Cara Kak SS mudah jer.
π Daging potong nipis
π Bawang besar, bawang putih, halia { nak cepat blender jer semua }
π Lada hitam & Lada putih { blender jugak .. Senang π}
π Kicap
π Sos tiram { ikut suka hati memasing }
Tumis bawang dan halia. Dah naik bau, masukkan lada hitam dan lada putih. Letak air sikit.
Dah didih , boleh lah masukkan daging. Masukkan kicap dan perasa. Masukkan sedikit sos tiram.
Biarkan kuah jadi pekat sikit. Taraaaaaaaaaa !
Selamat mencuba π.
#KakSS
#MenuLunch
senangnya resipe ni..nak try buatlah
ReplyDeleteJemput buat yer Radhia yerπ
Delete